2019-12-13 19:17:50

Razredni projekt "Babice i dedeki gosti razreda"

U četvrtak, 12. 12. 2019. godine, učenici 3.L razreda organizirali su druženje s bakama i djedovima. Kao i dosadašnjih godina bake i djedovi su proveli jedan dan u školskim klupama. Učenici i njihovi dragi gosti podjednako su uživali u raznovrsnim aktivnostima.

U nastavku pročitajte opširnije, a fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji!

Susret je započeo prigodnim programom koji su učenici marljivo pripremali od početka školske godine. Najviše pažnje privukli su igrokazi i scenske igre koje su učenici izveli na kajkavskom narječju. Slijedilo je natjecanje u skupinama kojim se u obliku kviza tražilo poznavanje kajkavskih riječi, te njihovo sparivanje s odgovarajućom književnom riječju.

Starinsko peglanje u koritu željeli su isprobati svi učenici, a u tome im je pomogao naš pedagog Marko Koprivnjak. Defektologinja škole Aleksandra Podsečki fotografirala je najzanimljivije dijelove susreta.

U veliku posudu smo zajednički posijali pšenicu koju ćemo staviti ispod bora. Izrađivali smo vodenice od kukuruzovine, oblikovali „ figurice za štalicu“, naučili raditi vjenčiće i cvjetiće od krep papira…

Na kraju druženja učenici i gosti su zapisali dojmove o susretu i prijedloge za idući susret. Za uspomenu na druženje podijeljene su im prigodne zahvalnice.

 


Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina