preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Mali razredni projekti: Upoznajemo zavičaj - Muzej oldtimera Presečki

Autor: Anita Džaja, 18. 11. 2019.

U ponedjeljak, 18. 11. 2019. godine, razredni odjel 6.b nastavio je u sklopu sata razrednika posjete poznatim i zanimljivim destinacijama u Krapini.  Mali razredni projekti: Upoznajemo zavičaj ovog puta je realiziran u Muzeju oldtimera Presečki.

 

Više o posjetu pročitajte u nastavku, u prilogu pročitajte intervju s vlasnikom gospodinom Antunom Presečkim, a u foto-galeriji pogledajte fotografije.

Šetnicom dobrovoljnih darivatelja krvi i praćeni lijepim vremenom stigli smo u Muzej oldtimera Presečki. Tamo nas je dočekao gospodin Ivica Presečki te nam ispričao povijest muzeja, a zatim nas odveo u radionicu u kojoj se odvija sam proces restauriranja starodobnih vozila. Pozvao je zainteresirane učenike da dođu subotom i pogledaju kako se taj rad odvija.

Nakon toga, uz stručno, ljubazno i animirajuće vodstvo gospođe Kristine obišli smo ovaj vrlo atraktivan i moderan muzej koji se prostire na 3 kata i nudi mnoštvo zanimljivih eksponata: automobila, motocikala i bicikala, kao i fotografije, plakate i ostale sadržaje koji posjetitelje upoznaju i educiraju o povijesti automobila.

Na kraju posjeta, počašćeni smo ručkom u restoranu Krapina nova i toplom dobrodošlicom gospođe Rajne Presečki.

U ime škole zahvaljujemo obitelji Presečki na ovom pozitivnom i poučnom iskustvu!

Dojmovi učenika:

Antonija: U sklopu razrednog projekta danas smo posjetili Muzej oldtimera Presečki. Saznali smo puno zanimljivosti o prošlosti automobila. Bilo je jako zabavno i zanimljivo.

Lucija P.: Bilo je jako zabavno i poučno. Saznali smo puno toga novoga i zabavili smo se. Vidjela sam puno starih i zanimljivih auta i motora. U restoranu je bilo odlično. Hrana je bila ukusna. Svi smo se lijepo proveli.

Dana: Jako mi se svidjelo, bilo je zabavno i poučno. Voljela bih da idemo na još puno takvih zanimljivih mjesta!

Maja: U Muzeju oldtimera bilo je odlično! Vidjeli smo jako puno starijih, ali i zanimljivih auta, motora, autobusa itd., te čuli mnogo o povijesti automobila. Nakon obilaska muzeja bili smo počašćeni finim ručkom u restoranu pokraj muzeja. Ovo je bio vrlo zabavan izlet!

Ivor: Danas mi je bilo super, naučio sam puno o autima, bilo je zabavno i „postao sam mafijaš“. Nadam se da će biti još ovakvih izleta!

Intervju napisali: Iva, 8.c  i Antonio Presečki, 6.b

Fotografija: Noa Rihtar i Leo Baranja


Priloženi dokumenti:
intervju.muzej2.docx (16.42 KB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju