preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Anita Džaja, 15. 11. 2019.

Kao i svake godine dosad, i ove smo se godine sjetili grada Vukovara i njegove velike žrtve na samom početku Domovinskog rata. Paljenje svijeća organizirao je Grad Krapina, uz počasnu stražu Ilirce i mažoretkinje bilo je vrlo svečano i dostojanstveno. Prigodni su program pripremili učenici OŠ Augusta Cesarca. Svako prisutno dijete, učenici obiju krapinskih osnovnih škola, htjelo je zapaliti lampaš i položiti na ispisana slova Grada koji svi s ponosom nosimo u srcu. Treptaj svijeće, blagi šumor vjetra u opustjelim krošnjama u Parku matice hrvatske, tišina, tuga i ponos, sjećanje na Grad, na ljude, na one kojih više nema.

Uvijek ćemo pamtiti. 

U nastavku pročitajte o tribini održanoj nakon paljenja lampaša, a u foto-galeriji pogledajte fotografije!

Gospodin Mladen Ptičar iz udruge Baruni i branitelja Domovinskog rata je na tribini iznio predavanje obrani Vukovara. Spomenuo je da su hrvatski i vukovarski branitelji uspjeli zadržati JNA punih 3 mjeseci kako bi dali hrvatskim vlastima da dođu do oružja i organiziraju daljnju obranu hrvatskog teritorija. Tim hrabrim činom vukovarski su branitelji potopili svaku nadu JNA vojske da će u nekoliko navrata osvojiti Zagreb i pozatvarati hrvatske političare.

Također, na predavanju smo mogli čuti potresne priče zagorskih branitelja koji su dobrovoljno otišli braniti Vukovar i okolna mjesta kao što su Bogdanovci, Nuštar itd.

Pripremili: učiteljica Jasna Leljak i učitelj Zlatko Turniški

Fotografija: Lana Cerovečki, 5.b, učiteljica Jasna Leljak i učitelj Zlatko Turniški
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju