preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Terenska nastava petih razreda u Zagreb

Autor: Anita Džaja, 9. 11. 2019.

U petak, 8. 11. 2019. godine, učenici petih razreda naše škole posjetili su Zagreb. Pratile su ih 3 učiteljice hrvatskog jezika, učiteljica povijesti i učiteljica katoličkog vjeronauka.

Gdje su sve bili, što su sve vidjeli te njihove dojmove pročitajte u nastavku, kratki razgovor s kustosom Arheološkog muzeja je u prilogu, a fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji!

Ujutro u 9 sati učenici i učiteljice, okupljeni ispred pekarnice „Pekom“ u Krapini, krenuli su prema Područnoj školi Donja Šemnica, a zatim dalje prema Zagrebu.

U Zagrebu smo najprije posjetili kazalište Mala scena. Nakon razgledavanja kazališta, uživali smo gledajući predstavu „Debela“. Učenicima se predstava svidjela jer je bila istodobno poučna i humoristična.

Nakon Male scene krenuli smo prema Arheološkom muzeju. Tamo smo, podijeljeni u skupine i uz stručno vodstvo, obišli muzej. Obilazak je trajao duže od predviđenih pola sata jer su učenici bili oduševljeni viđenim, imali su puno pitanja, a pokazali su i zavidno znanje iz povijesti.

Iz Arheološkog muzeja prošetali smo do zagrebačke katedrale. Razgledali smo katedralu, pomolili se kod groba bl. Alojzija Stepinca te nakon toga imali oko pola sata slobodnog vremena za razgledavanje grada i kupnju suvenira. Zatim smo krenuli prema autobusnom stajalištu odakle smo krenuli prema sljedećem odredištu.

Dakle, na putu smo još jednom stali, i to u McDonald's-u u Vrapču gdje nas je dočekalo vrlo uslužno i ljubazno osoblje. Nakon okrjepe u McDonald's-u smo krenuli prema Krapini te tamo stigli oko 18 sati.

Dojmovi naših učenika:

Jan, 5.b: Ova terenska nastava bila je poučna i zanimljiva. Išli smo na tri različita mjesta: kazalište, Arheološki muzej, katedralu. Izdvojio bih Arheološki muzej jer je bio poučan, zanimljiv i puno smo naučili o prapovijesti i povijesti, osobito o Egipćanima. Predstava u kazalištu bila je smiješna i zanimljiva, a u katedrali smo vidjeli grob bl. Alojzija Stepinca i razna pisma na znakovnim jezicima (glagoljica).

Branko, 5.b: Terenska nastava u Zagrebu mi se jako svidjela. Uovoj smo terenskoj nastavi posjtili brojne znamenitosti koje krase Zagreb. Neke od njih su: kazalište Mala scena, Arheološki muzej, zagrebačka katedrala i nekim najdraža lokacija – McDonald's. No, meni je najdraža lokacija bio Arheološki muzej. U njemu sam naučio brojne nove stvari koje do ada nismo spominjali u školi. Tijekom cijelog dana potrajala je vesela atmosfera, stekao sam mnogo novih saznanja te bih volio da se takav oblik nastave ponovi.

Mia, 5.a: Dana 8. 11. 2019. godine posjetili smo Zagreb. Posjetili smo kazalište Mala scena. Tamo smo odgledali zabavnu i smiješnu predstavu pod nazivom „Debela“. U kazalištu mi je bilo lijepo i zabavno. Sljedeće odredište bio je Arheološki muzej. Prošli smo stari Egipat i razdoblje prapovijesti. Bilo mi je lijepo i poučno. Dalje smo otišli do zagrebačke katedrale. Tamo smo se pomolili, malo razgledali i posjetili grob bl. Alojzija Stepinca.

Tea, 5.a: Peti razredi OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina bili su 8. 11. 2019. godine na terenskoj nastavi iz povijesti, hrvatskog jezika i vjeronauka. U kazalištu Mala scena gledali smo predstavu „Debela“ koja je na iznenađenje svih učenika imala neočekivan kraj. Zatim smo išli u Arheološki muzej i zagrebačku katedralu. Poslije smo dobili slobodno za razgledavanje Kaptola.

 

Fotografija: Lana i Luka Cerovečki, Antonija Cerovečki i Ida Puljek, 5.b


Priloženi dokumenti:
1573404193240705.m4a (1.25 MB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju