preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
Vijesti

Škola za život – sadnja stabala 1.dio

Autor: Vlatka Matejaš, 30. 10. 2019.

U sklopu razrednog projekta „Zasadi stablo, ne budi panj“ učenici sedmih razreda naše škole, kao i ekološke skupine, sudjelovali su u sadnji stabala u našem gradu Krapini. Sam razredni projekt je dio građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje stabala u Republici Hrvatskoj“.

Kako bi uspješno realizirali zamišljeno u susret nam je izašao sam Grad Krapina te smo u suradnji sa gđom. Katarinom Posilović, direktoricom firme „Krakom“, krenuli u realizaciju. Sama sadnja se odvija u dva dijela. Prvi dio je realiziran danas, 30.listopada 2019. Hrvatske šume donirale su 6 sadnica koje su učenici zasadili uz šetnicu kod Hušnjakovog. Učenici su usprkos lošem vremenu uzeli lopate u ruke i zdušno se primili posla. Naučili su kako pravilno zasaditi stablo te kako proizvesti i koristiti eko-gnojivo. Drugi dio sadnje tek slijedi, kada će svaki razredni odjel i ekološka skupina zasaditi svoje „razredno stablo“, kako smo ga od milja nazvali. O tim stablima će se brinuti tijekom cijele nastavne godine, redovitim zalijevanjem i dohranjivanjem. Još mnogo aktivnosti je pred nama pa ćemo vas o načinu realizacije drugog dijela projekta tek obavijestiti. U našoj fotogaleriji možete pogledati kako je protekla naša današnja sadnja.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju