preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Dan kruha u Krapini

Autor: Anita Džaja, 17. 10. 2019.

Euharistijskim slavljem i blagoslovom kruha u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa obilježeni su u četvrtak, 17. 10. 2019. godine, Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U nastavku pročitajte više, a u foto-galeriji pogledajte fotografije!

Učenici i učitelji naše škole okupili su se u 11:15 sati u školskom dvorištu te u dugoj povorci krenuli prema crkvi. Svaki razredni odjel sa sobom je ponio jednu ili više košara s pekarskim proizvodima i jesenskim plodovima. Dio učenika isticao se u narodnim nošnjama te bogato ukrašenim i prepunim košarama. Misno slavlje koje je predvodio novi župnik u Krapini, velečasni Davor Štuljan, započelo je u 11:30 sati.

Naše učenice osmih razreda aktivno su sudjelovale čitajući misna čitanja (Ana Glavač  i Nikolina Hršak iz 8. a) i molitvu vjernika (Ira Bobovečki  i Martina Cigula iz 8.c, te Santana Barušić,  Marta Hršak i Antonija Kunštek iz 8.b), a svi zajedno sudjelovali su molitvom i pjesmom. Članovi medijske skupine obogatili su nas fotografijama s ovog događaja. Župnik je u propovijedi naglasio važnost ovoga dana te jeseni koja je bogata šarenim promjenama u prirodi, kao i plodovima.

Vratili smo se u školu u 12:30 sati te blagovali hranu koju je župnik blagoslovio.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, našoj školi na organizaciji ovog događaja, župniku, časnim sestrama, učiteljima  i učenicima koji su dostojanstveno i aktivno sudjelovali te njihovim obiteljima koji su velikodušno poslali radove svojih ruku u obliku kruha, kolača i raznih drugih slastica.

Fotografija: Ema Novak 6.a, Iva Presečki 8.c i Niko Kovačec 7.a
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju