preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Terenska nastava sedmih razreda - Promocija znanja i znanosti

Autor: Anita Džaja, 10. 10. 2019.

U četvrtak, 10. 10. 2019. godine, učenici sedmih razreda naše škole posjetili su u pratnji učiteljica iz povijesti, geografije, matematike, biologije, vjeronauka, asistentice u nastavi te stručnog vodiča Mariju Bistricu, Gornju Stubicu i Oroslavje.

Gdje su sve bili i što su sve vidjeli pročitajte u nastavku, a fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji!

Prvo odredište bila nam je Marija Bistrica i posjet svetištu Majke Božje Bistričke. Razgledavši unutrašnji i vanjski prostor, prisjetili smo se i posjeta Ivana Pavla II. 1998. godine. Nakon toga krenuli smo u samostan bosonogih karmelićanki. Tamo nas je dočekala sestra Josipa i ispričala nam o životu i molitvi koja je glavni cilj i zadaća sestara u zatvorenim samostanima. Između nas je stajala rešetka, a učenici su pokazali iznimno zanimanje za ovaj, njima rijetko viđeni, način života.

Sljedeće odredišta bila je Gornja Stubica i posjet baroknom dvorcu Oršić. Muzej seljačkih buna unutar dvorca predstavljen je od strane stručnog vodiča, kao i povijest i prilike zbog kojih je, pod vodstvom Matije Gupca,  izbila Seljačka buna 1573. godine. Na odlasku smo posjetili i spomenik Matiji Gupcu.

Nakon toga stigli smo u Oroslavje, tj. oroslavsko naselje Mokrice i posjetili sve popularniji Park znanosti gdje su nas dočekali Matija i Luka te pokazali da znanost zna biti zabavna, a učiteljice su zaključile kako će im predstavljeni pokusi biti itekako korisni za nastavu.

U Krapinu smo se vratili oko 14:30 sati.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju