preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
Vijesti

Izlet šestih razreda na otok Krk

Autor: Anita Džaja, 12. 6. 2019.

U petak, 7 .6. 2019. godine, učenici šestih razreda naše škole posjetili su u pratnji svojih razrednica i stučnog vodiča otok Krk. Gdje smo sve bili, kojim aktivnostima smo se bavili pročitajte u nastavku, a fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji.

Vožnjom preko Karlovca i Gorskog kotara uz usputna zaustavljanja stigli smo na otok Krk i na naše prvo odredište do špilje BISERUJKE u okolici Omišlja, poznatoj kao i Vitezićeva špilji ili Slivanjska jama. Prema legendi dobila je ime prema blagu koje je u njoj pronađeno, a pripadalo je lokalnim gusarima. Špiljska unutrašnjost oduševila nas je svojom ljepotom i zanimljivošću svojih istaloženih oblika.

Nastavili smo vožnju prema Punatu iz kojeg smo brodićem krenuli na otok Košljun, poznat po franjevačkom samostanu u kojem su redovnici stoljećima skupljali i sačuvali mnoge vrijedne predmete. Na otoku razgledali smo i muzej s etnografskom zbirkom koja sadrži mnogobrojne predmete krčkih ribara i seljaka.

Nastavili smo vožnju do Jurandvora, gdje se nalazi crkva sv. Lucije u kojoj je otkrivena Bašćanska ploča, prvi poznati glagoljicom pisani spomenik.

Otišli smo do Baške na ručak i nakon ručka imali smo slobodno vrijeme uz more koje su neki iskoristili i za kupanje.

Pripremila: učiteljica Andreja Drašković
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju