preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Izlet petih razreda u Fužine i Karlovac

Autor: Anita Džaja, 7. 6. 2019.

U petak, 7. 6. 2019. godine, učenici petih razreda naše škole posjetili su u pratnji svojiih razrednica, učiteljice hrvatskog jezika i stručnog vodiča Fužine i Karlovac.

Gdje su sve bili, kojim aktivnostima su se bavili i kako im se svidjelo pročitajte u nastavku, a fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji!

Zabavni i paintball park Vrata pored Fužina je bilo prvo odredište grupe. Uz pomoć animatora, učenici su se okušali u različitim aktivnostima, a nakon toga su imali još dodatnih sat vremena u isprobavanju aktivnosti koje su im se svidjele ili isprobavanju novih. Neke od aktivnosti u kojima su učenici uživali su: ljudski stolni nogomet, viseća kuglana, poligon spretnosti (hodanje na skijama, hodanje po užetu - traci, prenošenje loptice između prepreka itd.).

Nakon toga krenuli smo prema Fužinama na ručak. Nakon ručka prošetali smo uz jezero Bajer prema špilji Vrelo u kojoj smo proveli neko vrijeme razgledavajući unutrašnjost. Špilja je stara 3,5-4  milijuna godina i stalagmiti i stalaktiti su, unatoč vrlo dugom razdoblju formiranja, jasno vidljivi te su nas oduševili svojom ljepotom. Na kraju špilje vidjele smo statue ostavljene kao uspomene na snimanje filma Winnetou.

Sljedeće odredište je bio Karlovac i akvarij Aquatika, koji predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera s više od stotinu slatkovodnih ribljih vrsta. Nakon toga posjetili smo suvenirnicu te se u ranim večernjim satima sigurno vratili kućama.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju