preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
Vijesti

Putujemo vlakom

Autor: Anita Džaja, 21. 5. 2019.

Učenici 2. b razreda i učiteljica Marija Klasić su uspješno ostvarili terensku nastavu pod nazivom “Putujemo vlakom”, dana 15. 5. 2019. Putovali su od Krapine do Velike Vesi i tom prilikom posjetili Područnu školu u Lepajcima.

Više pročitajte u nastavku, a fotografije pogledajte u foto-galeriji!

Putovanje vlakom vezano je uz temu prirode i društva – učenik u prometu. Ponavljanje sadržaja i primjena teoretskog znanja u svakodnevnom životu pokazalo se svrsishodno i zanimljivo. Samostalno kupovanje karte, kulturno ponašanje u vlaku, čuvanje osobnih stvari, kretanje prometnicama, pristojno ponašanje u gostima samo su neke životne vještine koje su učenici spoznavali na tom putovanju.

Posjet prijatelja 2. l razreda i učiteljice Katarine Barlović u Područnoj školi Lepajci bio je neopisiv doživljaj. Nastava se i dalje održala na praktičan način. ”Ružila se koruza, peglale su se rušice, tancalo se, popevalo,jelo i igralo! Taj nastavni dan ništa se nije pisalo i čitalo, a toliko toga se naučilo!"

Pripremila: učiteljica Marija Klasić
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju