preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Natječaj Moje gnijezdo vezan uz Majčin dan i Dan obitelji

Autor: Anita Džaja, 20. 5. 2019.

Ove je godine objavljen natječaj Moje gnijezdo na temu majke i obitelji. Natječaj je inicirala udruga Hrvatska žena Krapina. Učenici i učiteljice naše škole rado su se odazvale na raspisani natječaj. Postojale su dvije kategorije; radovi učenika do 4. razreda te od 5.-8. razreda. Mogli su biti napisani na standardnom jeziku ili kajkavskom narječju. Teme o kojima su učenici mogli pisati bile su: majka i obitelj.

Više pročitajte u nastavku, a fotografije pogledajte u foto-galeriji!

Organizatori i povjerenstvo, koje su činile pjesnikinja Davorka Plukavec te učiteljice Mira Benc i Jasna Leljak, zadovoljni su količinom i kvalitetom dospjelih radova.
Posebno moramo pohvaliti učenice naše škole koje su nagrađene za svoje radove. U kategoriji do 4. razreda prvu je nagradu osvojila Tea Drašković pjesmom Utjeha majci, učiteljica joj je Vesna Presečki.
U kategoriji radova na kajkavskom drugo je mjesto zauzela Tara Krsnik, pjesma Mati, učenica 5. a razreda. Treće mjesto u istoj kategoriji pripalo je Eni Miljan s pjesmom Moja mati, učenici 8. c razreda. Lucija Tepuš iz PŠ Šemnica Donja osvojila je u istoj kategoriji prvo mjesto pjesmom Izlazak sunca.. Luciji je mentorica Margareta Benc.
Na temu majke prvo mjesto osvojila je Lucija Barlović, pjesmom Zagonetka a drugo Ena Pavić pjesmom Majka. Na temu obitelji Ena Košutić pjesmom Obitelj-tako mala riječ, tako puno značenja zauzela je prvo mjesto.
Nagrađeni su bili jako veseli i zadovoljni, posebno nagradama koje su bile novčane.
U programu su sudjelovale učenice Jill Letizia Kantolić  te Ella Ranogajec Inkret uz pratnju učiteljice Katarine Rihtar.
Čestitamo svim nagrađenim učenicima, svima koji su sudjelovali u natječaju i pozivamo sve učenike da i dalje pišu.
 
Pripremila: Jasna Leljak
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju